SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Tureberg

Vill du bli medlem i Turebergs Friidrottsklubb?

 

Bli medlem redan idag, klicka på länken här: Bli medlem 2024

 

Vad är friidrott? Se Svenska Friidrottsförbundets lilla film här

 

Det finns oändligt många svar på den frågan, allt från ”roligt” till ”kärnidrotten i de olympiska spelen” eller ”det samlade namnet på flera separata idrottsgrenar inom kategorierna löpning, hopp och kast". Associationerna kan gå till en nervpirrande VM-final i höjdhopp men lika gärna till folkfesten i och kring en löptävling i en storstad eller ute i terrängen.

Friidrott är den lilla tävlingen på den lokala idrottsplatsen där kanske en entusiastisk nybörjande 10-åring tar sina första löpsteg, hopp eller kast i karriären. Men det är också den friskvårdade löprundan på motionsslingan en mörk höstkväll inspirerad och motiverad av tankenpå nästa sommars start i en löptävling, på hemmaplan eller i samband med semesterresan.

 

Vi i Tureberg vill alltid ge våra aktiva och medlemmar bästa möjliga förutsättningar att trivas och utvecklas. Ett steg för att göra detta är att stötta er föräldrar. Vi rekommenderar därför att ni tar chansen att genomföra Svenska Friidrottsförbundets utbildning "Friidrottsförälder".

Utbildningen är både helt digital och kostnadsfri och ni kan göra den när och var ni vill. Det är inte på något sätt ett krav att genomföra utbildningen men något vi som förening rekommenderar. Via länken nedan kan ni läsa mer om utbildningen och sedan klicka vidare till ett formulär där ni anmäler er med namn och personnummer. 

Länk till utbildningen: https://www.friidrott.se/forening-forbund/utbildning/ledare/friidrottsforalder/

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,
Turebergs kansli

Barn 6 - 12 år

Barn kan börja i vår ordinarie träning när de fyller 6 år och så snart det finns plats i en träningsgrupp. Vi bjuder in barn från intresseanmälan vid fyra tillfällen under året, januari, april, augusti och oktober. 

Anmäl dig här

 

13 år och äldre

Är du 13 år och äldre erbjuder vi olika träningsgrupper för sprint, kast, hopp, mångkamp samt medel- och långdistanslöpning.

 

Anmäl dig här

Veteran

Är du 35 år och äldre och vill gå med i vår vetarangrupp har vi flera alternativ.

Anmäl dig här

Bli tränare

 

Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till.

Vi erbjuder tränarutbildning länk till utbildningar för våra tränare, du behöver inte ha tidigare erfarenheter av friidrottsträning. Det räcker gott och väl med att du kan inspirera och leda en grupp. Anmäl dig via formuläret nedan. Som tränare betalar du också en medlemsavgift där det ingår en försäkring: Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under organiserad träning/utbildning eller tävling anordnad av friidrottsförening, distriktsförbund eller Svenska Friidrottsförbundet samt under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Försäkringen gäller också vid sådan friidrottsaktivitet på annan ort än hemorten (även utomlands). Fullständiga villkor kan du få från närmaste Folksam-kontor.

Om du som förälder vill bli tränare/ledare i Turebergs Friidrottsklubb så får ditt barn förtur. Som tränare betalar du för ett medlemskap i Tureberg för att representera Tureberg samt för att ha en gällande försäkring för ditt uppdrag i föreningen som tränare.

Anmäl dig

Frågor & svar

Har ni kö eller kan man börja direkt?

Vi har en intresseanmälan för alla åldrar födda 2007-2016. Barnet måste fylla sex år under året för att vi ska kunna upprätthålla en intresselista. Väntetiden av platser i de yngre åldrarna är ganska lång.

För nybörjare i åldrarna 12-14 år gäller att ungdomarna går en prova på grupp innan de slussas in i befintliga grupper. I denna grupp får ungdomarna lära sig grundläggande koordination i löpning, hopp och kast. Nybörjargruppen körs under höstterminen, september-december.

 

Hur gör jag för att ställa mig i intresselistan?

För att ställa ditt barn i listan fyller du i ett av anmälningsformulären, beroende på födelseår, som du hittar i högerspalten.
Är du 18 år eller äldre hör du av dig till vår träningssamordnare via mail: hirvonen@turebergfriidrott.se

– Om du som förälder kan tänka dig att bli tränare/ledare så får ditt barn förtur.

 

Hör ni av er när jag kan börja?

Ja, vi bjuder in nya aktiva vid fyra tillfällen under året (januari, april, augusti och oktober). Inbjudan skickas ifrån tränarna via e-post, var därför noga med att skriva rätt e-postadress i anmälningsformuläret.

 

När tränar grupperna?

Se varje grupps enskilda sida för träningstider eller på bokningssidan.

 

Vad kostar det att vara med?

Se mer om våra medlems- och träningsavgifter under rubriken Medlem.

Utöver avgiften behöver du som medlem vara funktionär på våra olika arrangemang ett par gånger per år.

Nyheter inför 2023 gällande funktionärsuppdrag för aktiva i Turebergs Friidrottsklubb

  • Ni med barn (aktiva) i ålder upp till 11 år har funktionärskrav på 2 st funktionärsuppdrag per aktiv under 2023
  • Ni med barn (aktiva) i ålder mellan 12år-till senior har funktionärskrav på 3 st funktionärsuppdrag per aktiv under 2023
  • Aktiva (över 17 år) med träningsstöd har krav på 4 st uppdrag per person och år
  • Veteraner har krav på 1 uppdrag per år
  • Tränare (närvaro >50%) är befriade från Funktionärsuppdrag

 

Från och med det året den aktive fyller 15 år kan den aktive göra sina uppdrag själv.

För att vara funktionär krävs inga förkunskaper. Det finns arbetsuppgifter både för nya funktionärer och de som har erfarenhet. Vill du sedan lära dig reglerna för de olika grenarna inom friidrotten så finns olika funktionärsutbildningar som du kan gå, kontakta funktionarer@turebergfriidrott.se om du är intresserad.

 

Är du intresserad av att hjälpa till i föreningen på andra sätt?

Det finns många uppgifter som behöver utföras, så som funktionärsuppdrag, lagledare, tävlingsledare, försäljning i vårt café under tävlingar, starter, förbundsdomare, sjukvårdare mm.  Hör av dig!

 

Vill du veta mer?

Hittade du inte det svaret du letade efter? Hör i sådant fall av dig till vår träningssamordnare via:

ct@turebergfriidrott.se

 

Vi ses i Tureberg!

 
Sociala medier
Stötta oss
Våra samarbetspartners
Partners