SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Aktuellt just:

- JSM & USM15 på Sollentunavallen -  2-4 augusti

- Lag-SM Final - 17 augusti

 

Sollentuna Friidrottshall är stängd i juli. 

Alla kan träna utomhus på Sollentunavallen. Behöver ni något inomhus så kontakta Niklas Kagevik eller Christer Ludvik.

Mångkamps-SM i helgen
2024-07-11 16:45

I helgen avgörs SM i mångkamp för juniorer, ungdomar och veteraner i Kil i Värmland och nio turebergare deltar.

I F19 tävlar Alva Back och Kajsa Cabanas Andersson, båda dessa erfarna mångkampare kommer absolut vara med och slåss om medaljerna. I F17 hittar vi Ella Johansson, hon vann mångkamps-SM förra året för denna åldersgrupp. Då tävlade hon för Hammarby, men numera är hon turebergare. Som regerade mästare är givetvis Ella en medaljkandidat.


I F15 kommer 16 tjejer till start, så tuff konkurrens för Elise Wikund. Men även här finns det medaljchanser. Den enda killen från Tureberg som deltar i ungdom/juniorklassen är Levi Back som tävlar i P16. Han har flera mångkampsguld från tidigare SM-tävlingar, motståndet är hårt i Kil i denna klass, men givetvis en stark kandidat till en medalj.


Förra året blev de tre SM-medaljer för våra ungdomar och juniorer på Mångkamps-SM i Ljungby och som ni ser har alla fem turebergare medaljchans, så visst bör vi slå förra årets medaljskörd. Men mångkamp är mångkamp, allt kan hända. Vi har många duktiga mångkampare i klubben, så tråkigt att inte fler kommer till start för att samla SM-poäng till klubben. Kanske tidpunkten spelar roll, mitt i juli när många är på semester.


I veternklasserna hittar vi fyra turebergare, det är Rebecca Kruus, Åsa Larsson, Christian Josefsson och Nils Wiklund.

 

- Tävlingssida med alla info

/ Marcus Grindange

Fyra turebergare i UEM
2024-07-08 22:20
Jakob, Beate, Ludvig & Simon

Idag presenterades den svenska truppen till UEM i Slovakien och hela fyra turebergare får representera Sverige. Det är Beate Pott, Ludvig Ellgren, Simon Lindström och Jakob Lennermark.
 
Tävlingen avgörs i Slovakien och drar igång redan den 18 juli, så om drygt en vecka blir det avfärd till Banská Bystrica. Beate och Simon tävlar i stavhopp, Ludvig dubblerar och kör både diskus och kula och Jakob springer 400m H. Värt att notera att även Elin Runemar deltar i kula, Elin är en gammal turebergare som gick till Spårvägen i vintras. Så fem turebergsfostrade ungdomar deltar i UEM. Alla dessa ungdomar är födda 2007, men i den svenska truppen, som består av totalt 47 aktiva, ingår även ungdomar födda 2008. 
 
Vår duktige kasttränare Thomas Hirvonen är en del av en grupp coacher som kommer vara på plats och hjälpa ungdomarna.
 
SVT kommer sända stora delar av tävlingen. Vi återkommer med mer info om tävling och gå igenom konkurrensen för våra duktiga friidrottare och vad vi kan förvänta oss av dem.

- Hela den svenska truppen

- Nyhet på friidrott.se

 

/ Marcus Grindange

Snabbt lopp av Yolanda, men tyvärr inget OS
2024-07-08 14:27

Många av er som följer friidrotten har hört och läst om att Yolanda Ngarambe inte blivit uttagen till OS, trots att hon ligger högt upp på World Athletics världsranking och kvalificerad att delta. Yolanda är en av flera fridrottare som inte får en biljett av SOK. Fruktansvärt tråkigt för Yolanda och de andra svenska friidrottarna. Tyvärr var det likadant för Yolanda vid förra OS. Yolanda skriver själv "Jag är nu 2x olympiskt inkvalad som har blivit 2x nekad uttagning”. Istället för Yolanda kommer nu någon sämre rankade löpare från ett annat land ta hennes plats. 

 

Hon visar dock bra löpform och under söndagen sprang hon sitt näst snabbaste lopp på 1500m i Holland, hon slog till och med Sifan Hassan. Yolandas tid blev 4:04.50. Läs mer om loppet på friidrott.se. Yolanda var sedan tidigare Sverigeetta på distansen, men förstärkte alltså sin placering i detta lopp. Tvåa på listan är Hanna Hermansson

 

- Länk till artikel

 

/ Marcus Grindange

   

Beate Pott får Pekka Dahlhöjds och Thomas Kyöttiläs stipendium
2024-07-08 08:59

På världsungdomsspelen igår fick Beate Pott och Axel Rogö (IFK Göteborg) mottaga Pekka Dahlhöjds och Thomas Kyöttiläs stipendium för lovande ungdomar! Pekka Dahlhöjd och Thomas Kyöttilä var två av Sveriges främsta stavcoacher som ägnade sina liv åt stavhoppet. Tillsammans skapade de en mycket framgångsrisk stavhoppsakademi på 90-talet där flera internationella topphoppare togs fram. Hedersamt för Beate och Axel, som båda laddar för UEM i Slovakien om ett par veckor. 

 

Anna Pott

Världsungdomsspelen - vinst igen i föreningstävlingen!
2024-07-07 22:26
Ladda album (+6 bilder) >>

Världsungdomspelen har avgjorts i Göteborg i helgen, en av världens största friidrottstävlingar med närmare 3000 deltagare från många olika länder. Tureberg vann föreningstävlingen för andra året i rad, ytterligre ett bevis för vår fina ungdomsverksamhet.

Här är ett urval av helgens framgångar.
🔷 Guld och silver på 80mH i P14 genom Emil Ribacke och Hanwen Dong
🔷 Märtha Englund blev tvåa av 78 deltagare i längdhopp i F12, samt tvåa på 60 m och trea i spjut.

🔷 Ludvig Ellgren vann diskustävlingen i P17 med resultatet 62,95. Ca 4½ längre än tvåan.
🔷 Love Ahlepil vann 1500m i P13.
🔷 Simon Lindström vann stavhopp i P17.
🔷 I tresteget i F17 blev Emmie Wedin, Tilde Norrbrand och Ida Bonow tvåa, trea och fyra. Emmies resultat på 12.32 var även nytt klubbrrekord.

🔷 Klubbrekord i F19 på 100m och 200m av Lina Ånstad, 12.10 resp 24.98.

🔷 Klubbrekord i F15 på 2000m av Freja Ahlepil, tiden var 6.29,49.

🔷 Nytt klubbrekord av David Bonnevier i slägga för P14 med resultatet 52.55.

🔷 Tangerat klubbrekord i längdhopp i P14 av Hanwen Dong med resultatet 6,09.

Som sagt, detta var ett urval, det var flera som vann medaljer och många som kämpade väl på Slottsskogsvallen. Vi hänvisar till resultatlistan för fler detaljer.

 

- Resultatlista

- Klubbrekord

 

/ Marcus Grindange

Nyheter från våra grupper
2011 röd, 09/06 11:38 
2015 svart, 09/06 11:35 
Veteran, 21/05 12:43 
Veteran, 07/05 13:46 
 
Sociala medier
Stötta oss
Våra samarbetspartners
Partners