SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vi är en av Sveriges största friidrottsklubbar!

Turebergs FK är sedan 60 år en av Sveriges ledande friidrottsklubbar med inriktning på både elit och bredd.

 

Vi är verksamma i Sollentuna kommun och är arrangörer av bland annat Sollentuna GP, Turebergsstafetten, SAYO, SAYO Indoor och Stockholm Halvmarathon. Turebergs FK har ca 1500 medlemmar och omsätter idag drygt 6,5 MSEK.

 

Föreningen har en gedigen friidrottstradition, och har ett stort antal medaljer från svenska och internationella mästerskap som Kajsa Bergqvist (höjdhopp), Eric Josjö (200 och 400 m), Björn Nilsson (medeldistans), Andreas Almgren (800m), Bianca Salming (sjukamp), Yolanda Ngarambe (medeldistans, sv. rekord 1 eng mile inomhus) och Hanna Hermansson (medeldistans).

 

Vår verksamhet utgår ifrån Sollentunavallen som under 2012 fick en uppfräschning med helt nya löparbanor. I november 2016 invigdes Sollentuna Friidrottshall på Sollentunavallen. Träning av långa kast genomförs på den nya kastplanen på Edsbergs sportfält.

Sollentunavallen

Sollentunvallen invigdes 1969 i samband med det SM i friidrott som arrangerades av Turebergs FK.

SM i friidrott har avgjorts fem gånger på Sollentunavallen, 1969, 1971, 1995, 2006 och 2016.

 
Stötta oss
Övrigt