SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Turebergs Friidrottsklubb söker Sportchef - sök före 6 mars

Tureberg i Sollentuna är en av Sveriges ledande friidrottsklubbar. Med vår moderna friidrottshall och utomhusarena (Sollentunavallen) har vi fantastiska träningsmöjligheter året om. Vi är en stor klubb och verksamheten rymmer både bredd och elit. Vi har en lång historia och är ofta representerade på internationella mästerskap. År 2023 bärgade vi hundra SM-medaljer och vi har fin tillväxt. För dig som är passionerat friidrottsintresserad finns nu en mycket spännande möjlighet då Tureberg söker en ny sportchef, vars uppgift blir att leda och utveckla vår friidrottsverksamhet.


Om rollen:

Som Sportchef i Tureberg blir du en nyckelperson med uppgift att driva och utveckla en av landets ledande friidrottsklubbar. Du kommer att arbeta nära klubbstyrelsen och vara ansvarig för att implementera strategier som stärker våra idrottsgrenar inom hopp, kast, sprint, distans och mångkamp. Du får det yttersta ansvaret för klubbens idrottsliga verksamhet vilket innebär att säkra bredden och utveckla elitnivån inom Tureberg. Vidare ingår i rollen att utveckla och genomföra en plan för vår idrottsliga verksamhet samt ansvara för och koordinera grenansvariga tränare.

Övriga huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda arbetet på Turebergs klubbkansli.
 • Samarbeta med lagledare och andra viktiga ideella krafter klubben.
 • Vara delaktig i planering och genomförande av mästerskap och andra arrangemang.
 • Verka för bra företagssamarbeten och sponsringsarrangemang.
 • Vara ”speaking partner” med kommun, friidrottsförbundet och andra intressenter.

Kvalifikationer:

 • Djupgående kunskap inom friidrott, företrädesvis med tävlingserfarenhet på hög nivå.
 • Goda ledaregenskaper, gärna tidigare erfarenhet av ledarskap inom idrott.
 • Förmåga att utveckla både elit och bredd inom friidrott.
 • God organisatorisk förmåga och erfarenhet av att planera och genomföra sportevenemang.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett team.
 • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska.
 • God datorvana och administrativ förmåga (Officepaketet, förståelse för föreningsekonomi).
 • Meriterande med utbildning från GIH eller motsvarande.


För att lyckas i rollen som Sportchef i Tureberg ser vi att du behöver vara öppen, positiv och mottaglig för nya idéer. Det är viktigt att du bidrar till en välkomnande atmosfär, är lyssnande och har förmåga att bygga starka relationer. Vi önskar en resultatorienterad inställning och en vilja att förbättra våra aktivas prestationer och klubbens framgångar. Med ett glatt humör och en vilja att samarbeta med många blir du snabbt en del av vår familj.

Är du den drivna och passionerade Sportchef vi söker?
Ansökningar och frågor om tjänsten skickas till Niklas Kagevik, nk@turebergfriidrott.se.

Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde så snart som möjligt under våren. Tjänsten är heltid. Kollektivavtal finns. Lön och andra villkor enligt överenskommelse.

Sista dag för ansökan är 6 mars 2024

 

Länk till annonsen som PDF >>

Vi är en av Sveriges största friidrottsklubbar!

Turebergs FK är sedan 60 år en av Sveriges ledande friidrottsklubbar med inriktning på både elit och bredd.

 

Vi är verksamma i Sollentuna kommun och är arrangörer av bland annat Sollentuna GP, Turebergsstafetten, SAYO, SAYO Indoor och Stockholm Halvmarathon. Turebergs FK har ca 1500 medlemmar och omsätter idag drygt 6,5 MSEK.

 

Föreningen har en gedigen friidrottstradition, och har ett stort antal medaljer från svenska och internationella mästerskap som Kajsa Bergqvist (höjdhopp), Eric Josjö (200 och 400 m), Björn Nilsson (medeldistans), Andreas Almgren (800m), Bianca Salming (sjukamp), Yolanda Ngarambe (medeldistans, sv. rekord 1 eng mile inomhus) och Hanna Hermansson (medeldistans).

 

Vår verksamhet utgår ifrån Sollentunavallen som under 2012 fick en uppfräschning med helt nya löparbanor. I november 2016 invigdes Sollentuna Friidrottshall på Sollentunavallen. Träning av långa kast genomförs på den nya kastplanen på Edsbergs sportfält.

Anmäl dig till vårt ungomsutskott

Vi vill bilda ett ungdomsutskott i Tureberg och söker nu tjejer och killar mellan 15 och 21 år som skulle tycka att det vore roligt att engagera sig i en sådan grupp. Syftet med ungdomsutskottet är:

 • att skapa ett forum för planering och genomförande av roliga sociala aktiviteter för ungdomar i klubben.
 • att representera ungdomarnas röst och åsikter i olika frågor, exempelvis i dialog med tränare och klubbstyrelsen.
 • att etablera samarbete med ungdomsrådet i Stockholmsdistriktet.

Ungdomsutskottet kommer att förfoga över en budget och förslagsvis ledas av en ungdomsordförande. Vi har kontakt med andra klubbar som har aktiva ungdomsutskott, eventuellt kan vi ordna en resa dit för ett inspirerande studiebesök.


Tycker du att detta låter spännande? Hör gärna av dig till Anna Pott för ett samtal!

anna.pott@turebergfriidrott.se | 073-406 60 12

Tureberg fördjupar samarbetet med Folkspel

Bakgrund och Bingolotter

I december sålde Tureberg Bingolotter (från Folkspel) till uppesittarkvällen 23 dec -23. ,  En stor del av försäljning tillfaller oss som förening.
Kul att så många av er köpte lotter. Turberg tycker det är positivt att man på frivillig basis har möjlighet att tjäna pengar till klubbkassan eller er ålderskull. 

 

Tureberg har valt att vara med vid lanseringen av Folkspels storsatsning JOYNA

Vår förening har beslutat att satsa på en intäktsmöjlighet tillsammans med Folkspel genom deras nya digitala prenumerationslotteri JOYNA. Vi ser en möjlighet till att skapa löpande intäkter som kommer påverka verksamheten positivt. Du som medlem kommer vara en nyckel för att vi ska bli framgångsrika i denna satsning. Mer om JOYNA nedan.

 

Vad är JOYNA och hur säljs det?

Klicka här för att se en kort informationsfilm.

 

För dig som förälder:

Med JOYNA erbjuds vi en möjlighet till att tjäna pengar utan hantering av fysiska produkter och swish-betalningar. JOYNA säljs genom ditt barns unika webbshop där du enkelt och smidigt värvar prenumeranter för att stötta ditt barns grupp och förening. Din uppgift blir följande:

 • Registrera ditt barns webbshop under mars (instruktioner kommer).
 • Börja värva dina prenumeranter med start den 3:e april.

Under april har Folkspel en kampanj där alla som värvar ihop 5 prenumerationer får ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

För min grupp:

För din grupp innebär JOYNA att ni tjänar pengar löpande. Med JOYNA slipper ni administration, beställningslistor, logistik och swish-betalningar. Uppstarten är viktigt, både för gruppen och föreningen. Med en stark gemensam insats i april kommer ni snabbt att stärka gruppens kassa.

Räkneexempel:

En grupp med 20 aktiva som lyckas värva tre prenumeranter var kan tjäna upp till 36 000 kr/år*.

*Beroende på fördelning mellan grupp och förening.

 

För Tureberg:

Turebrg tror på JOYNA som en stor framtida intäktskälla. Därför väljer vi att engagera hela föreningen i denna satsning. Vi hoppas att alla medlemmar kommer att bidra med en insats för att vi ska bli framgångsrika.

 

Extra, extra, extra!

Under april är Tureberg en lanseringsförening vilket innebär att vi får starta vår prenumerationsvärvning en månad tidigare. För den som får ihop 5 prenumerationer bjuder Folkspel dig på ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

 FAQ

Mer information på www.folkspel.se/joyna.

 

Detta är JOYNA:

 • Prenumerationslotteri med dragning varje fredag och chans att vinna 10 miljoner.
 • 160 kr/månad (40 kr/vecka)
 • Ett lotteri för dig som både vill vinna stort och som kan tänka dig att stötta någon eller något i din närhet.
 • Första dragning 7:e juni och första betaldag 27:e maj.

Detta är Folkspel:

Genererat upp emot 18 miljarder till svenskt föreningsliv sedan starten 1991, via sina lotteriprodukter – BingoLotto, Sverigelotten, BingoLottos Julkalender och Färgfemmans skraplott.

 

Sollentunavallen

Sollentunvallen invigdes 1969 i samband med det SM i friidrott som arrangerades av Turebergs FK.

SM i friidrott har avgjorts fem gånger på Sollentunavallen, 1969, 1971, 1995, 2006 och 2016.

 
Sociala medier
Stötta oss
Partners