SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Aktuellt just nu:

- Turebergs Explosiva #2 - 21 maj
- Veteranläger - 25 maj, Sollentuna friidrottshall

- Stockholmskampen del 2 - 4 juni, Sollentunavallen

- Kraftmätningen - 6 juni, Sollentunavallen

- SAYO - 14-16 juni, Sollentunavallen

- Folksam GP Sollentuna - 16 juni, Sollentunavallen

Bauhausgalan 2 juni - Köp biljett till specialpris
2024-05-18 13:56
Vi hjälps åt att fylla stadion 2 juni

Som vi berättat om så är Tureberg med i Stadionklubbarna och är på så sätt en medarrangör til Bauhausgalan. I år är galan den 2 juni.

Kom och upplev den magiska stämningen med världseliten i friidrott som jagar nya rekord på BAUHAUS-galan. Söndagen den 2 juni kl 15 på Stockholms Stadion.

 

Köp din biljett med vår föreningskod. TUREBERG20

20% rabatt på biljettköp på alla platser på stadion

Köp biljett här >>

 

/ Edvard WIberg

Nytt viktigt samarbete med Reductio
2024-05-17 17:55
Väldigt många förmånliga rabatter i häftet

Vi är glada att kunna berätta om ett nytt viktigt samarbete för oss i Tureberg, med företaget Reductio. Samarbetet kommer att generera ett värdefullt ekonomiskt stöd som vi kan använda till olika saker i vår verksamhet. Som motprestation kommer Reductio synas på Sollentunavallen och vid våra arrangemang. Tureberg å vår sida, kommer att sälja och marknadsföra ett lokalt rabatthäfte som Reductio står bakom.

Rabatthäftet gäller på ett stort antal butiker i Sollentuna, Täby och Vallentuna och det kommer ett nytt tre gånger per år. Det finns erbjudanden både hos stora butikskedjor och mindre lokala butiker Det häfte som är aktuellt nu gäller från den 1 april till den 30 september och kostar 200 kr. Tureberg får 100 kr för varje sålt häfte.

Exempel på rabatter i nuvarande häfte (april-sept -24)

Frågor om samarbtet kan besvaras av Niklas Kagevik, nk@turebergfriidrott.se

Monsterkast av Ludvig
2024-05-17 17:45
Bild från Ludvigs instagram

Vår kastare Ludvig Ellgren har inlett säsongen på bästa sätt, på Stora Turebergskastet klarade han kvalgränsen till sommarens UEM i två grenar - kula och diskus. Där blev det även nytt klubbrekord i diskus. På tävlingar i Uppsala på torsdagskvällen slga han sitt eget klubbrekord, han kastade nästan fem meter längre. Ett monsterkast som uppmättes till 61,66.

 

Resultatet tar upp honom som trea i världen för killar under 18 år, bara drygt metern upp till ett ryss som kastat 62,92. Tittar man tillbaka i Sverigestatistiken några år, hittar vi ingen som kastat så långt. I dessa åldersklasser finns inga officella svenska rekord, men troligtvis är det inte många 17-åringar som kastat längre. 

 

Det blir en spännande UEM-tävling i Slovakien senare i sommar, Ludvig kommer vara en av favoriterna. 


Officell resultatlista från gårdagens tävling finns ännu inte publicerad.

- Ludvigs kast på Instagram

/ Marcus Grindange

Fem turebergare till NM
2024-05-16 21:43
Bilder från DECA Text & Bild

Nordiska Mästerskapen avgörs i Malmö i helgen och förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut fem turebergare till landslaget. 

Längd - Ayla Hallberg Hossain

400mh - Moa Granat

400m - Emil Johansson

Diskus - Jesper Ahlin

Slägga - Karl Ludvik

 

Konkurenesen är blandad i de olika grenarna, men vi har förhoppningar att någon av våra fem klubbkamrater kommer åka hem till Sollentuna med en NM-medalj.

- Tävlingssida


/ Marcus Grindange

Almgrens magiska kväll på Stadion
2024-05-15 22:05

Andreas Almgren hade en magisk kväll på Stockholms stadion igår när han i samma lopp slog svenskt rekord på 5000 meter, underskred drömgränsen 13 minuter och kvalade till OS på distansen. 

 

Många turebergare var på plats för att hjälpa fram Andreas som hade massivt publikstöd. Stämningen når ännu inte upp till publikhysterin kring Gunder Häggs fantastiska lopp på Stockholms stadion under 1940-talet men visst kan man börja ana en stigande Almgren-feber bland svenska friidrotts- och löparfans. 

 

I mediarapporteringen beskrivs förhållandena som ideala för rekord och visst var det varmt och skönt under åtminstone början av kvällen, men det var knappast ett optimalt lopp för Andreas. Han fick värdefull draghjälp av Oliver Löfqvist och Emil Danielsson fram till 3000 meter men därefter var han tvungen att göra loppet själv från tät. Det var dessutom en tydlig motvind på bortre långsidan under hela loppet. Andreas kommentar efter loppet om att det finns mer att hämta känns med andra ord högst berättigad. 

 

Resultat Spåret 5000 meter.

 

Friidrottsförbundets rapportering

 

Svt Sport om loppet

 

/ Per Altenberg och Marcus Grindange

Nyheter från våra grupper
Veteran, 07/05 13:46 
Veteran, 04/05 12:17 
Veteran, 29/04 17:39 
Veteran, 16/04 14:05 
 
Sociala medier
Stötta oss
Våra samarbetspartners
Partners