SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SAYO Indoor dag 2
2022-12-04 19:51
Ladda album (+13 bilder) >>

Dag 2 av SAYO Indoor blev lika framgångsrik som dag 1. Våra funktionärer såg till att de blev en bra tävling och våra aktiva var lyckosamma. I går rapporterade vi om fyra SAYO-rekord för våra turebergsungdomar, i dag blev det ytterligare tre och även i dag var det killarna som fixade dessa rekord. Levi Back (P15) slog två rekord, först på 60m häck med 8,92 och sedan i stavhopp med resultatet 3,80. Det blev även SAYO-rekord i kula genom William Strömberg (P15), han stötte 12,77. 

Freja Kagevik sprang snabbt på 1000 m, tiden 3:02.48 räckte till guld och det var även nytt klubbrekord. Det blev även guld till Samuel Petersen (P12) på 800m, Tudor Tocca (P12) i 60m häck och genom Saga Berg Ojeda (F15) i stavhopp. 

De under 12 år tävlade också idag, men enligt riktlinjer från friidrottsförbundet redovisas inte resultaten på internet, utan endast på i hallen på tävlingsdagen. 

Under gårdagen blev det nästa bara bilder på killarna, så idag är det tjejernas tur.

 

- Alla resultat för 12-15 år


/ Marcus Grindange

SAYO Indoor dag 1 - rapport från tävlingsledare
2022-12-03 20:51
Ladda album (+11 bilder) >>

Dag 1 av SAYO Indoor är avklarad och det gick ju alldeles utmärkt. Bakom denna fina tävlingsdag finns mycket arbete – tidsprogram skall fixas, inköp av varor till cafét, uppdatering av webbsidan med info, datorer skall plockas fram och utbildning av funktionärer skall ske veckan innan tävlingen. Efter alla förberedelser tog sedan alla funktionärer över ansvaret för att fixa en bra tävling. Det skall delas ut nummerlappar, krattas i längdgropen, skrivas protokoll och slutligen skall priser delas ut. Alla funktionärer var fantastiska idag, de fixar så att de ungdomar som missat att pricka av sig, trots allt kan få tävla och funktionärer hjälper till med någon annan arbetsuppgift så några andra kan få tid för lunch eller en kopp kaffe. Det är lätt att vi fokuserar på våra aktiva och skriver hur duktiga de är, men vi får inte glömma våra funktionärer som ställer upp. Utan dem blir det inga tävlingar, idag var det närmare 70 funktionärer som gjorde insats för klubben. Stort tack till er som hjälpte till under dagen!!

Rent tävlingsmässigt blev det en toppendag för Tureberg, gott om Turebergsungdomar på prispallen och fyra SAYO-rekord av klubbens aktiva. Först ut var det Levi Back (P15) som hoppade 5,70 i längd, lillebror Tristan Back (P13) ville inte vara sämre och fixade SAYO-rekord i stavhopp med resultatet 2,71. Det blev även SAYO-rekord av Jordan Benitez (P15) som sprang 60m på 7,48 och Tudor Tocca (P12) som hoppade 1,49 i höjd. Dessa fyra killar vann även guld i sina grenar, utöver detta blev det även guld var Emil Ribacke (P13) i kula.

Men medaljer är inte allt, att slå sitt personliga rekord och ha kul med kompisar är också viktigt på en ungdomstävling.  Det var närmare 500 aktiva som tävlade under dagen i det vanliga tävlingsprogrammet, utöver det var det även ett 60-tal barn som deltog i Öppet Hus där de fick testa friidrottens olika grenar under lekfulla former under den första timmen av tävlingsdagen.
Imorgon kör vi igen!

Avslutningsvis, det blev visst bara bilder på killarna idag. Imorgon tar vi bilder på alla duktiga Turebergstjejer.

/ Marcus Grindange – tävlingsledare för SAYO Indoor dag 1

- Alla resultat

Inomhussäsongen är här!
2022-11-29 17:41
Ladda album (+7 bilder) >>

Inomhussäsongen är igång, för 1½ vecka sedan var det stora ungdomstävlingar i både Huddinge och Örebro och denna helg var det återigen tävling i Örebro. Bilderna är från 2012 Blå, 2014 Blå och 2012 Röd som deltog i Triumfglasspelen i Örebro denna helg.

 

På bildena ser ni Stina Sjöström, Isabelle Rex, Lucas Olsson, Wilma Olsson, Nova Borensjö, Joline Borensjö, Märtha Englund, Julia Enhörning Edholm, Benjamin Lantto, Rupert Coan och Florian Lindberg. Det blev flera medaljer och en mängd personliga rekord till dessa ungomar.

 

Många andra turbergare var också på plats på dessa tre tävlingar. Några klubbrekord har ännu inte rapporterats in. Här finns resultatlistor för de över 12 år.

 

- Triumfglassspelen, Örebro

- Första Chansen, Huddinge

- Vinterspelen, Örebro

Välkomna till Tureberg!
2022-11-15 21:02

Idag har klubben fått flera nya friidrottare, det är personer som valt att byta klubb och börja tävla för Tureberg. Officiell övergångsdatum är just idag, den 15 november. Vi hälsar er alla välkomna!

Habtom Asgede -95
Barbro Gadle -42
Michael Negas -06
Jacob Rune -07
Isak Stieberth Siljedahl -05
Ann Wiborgh Haraldsson -64
Lina Ånstad -05
Evert Malkolm Östlind -08

Läs mer på friidrott.se

/ Marcus Grindange

Funktionärsutbildning för grenfunktionärer samt Eltid
2022-11-13 15:30

Två utbildningar nu i november. Dels för grenfunktionärer som passar den som är ny som funktionär och dels för eltid och avläsningar av målfoto.

 

Grenfunktionär (1 h)

Nu finns möjlighet att under 1 timme få utbildning i hur det är att vara grenfunktionär under en Friidrottstävling. Passar den som är ny som funktionär.

Datum och Tid: tisdag 22 nov 19.30-20.30

Plats: Sollentuna Friidrottshall

Utbildare är Mia Hällerfors som också är Tävlingsledare under SAYO Indoor (sön)

Anmäl dig genom att att skicka mail till nk@turebergfriidrott.se

 

Innehåll i utbildningen

 • Att vara grenfunktionär
 • Calling (upprop av aktiva)
 • Protokoll för grenen
 • Inhopp / Instöt
 • Funktioner vid längdhopp
 • Funktioner vid höjd
 • Funktioner vid kula
 • Avslut av en gren

 

Utbildning (2 h) i att hantera Eltid på tävling

Vi söker nu fler som vill kunna jobba med Eltid på våra egna arrangemang. Detta är en av våra viktigare roller vid ett arrangemang och viktigt att vi fyller på med ny kompetens. Att jobba i teamet runt eltid kräver inga direkta förkunskaper. Under en tävling arbetar två eller tre personer tillsammans med de olika momenten.

Nu erbjuds en utbildning för dig som kan tänka dig att jobba med eltid i Tureberg då och då vid något arrangemang.

Förkunskaper. Du bör ha datavana, vara stresstålig och noggrann.

Datum och Tid: torsdag 24 nov 18.30-20.30

Plats: Sollentuna Friidrottshall

Utbildare är Johan Andersson och Henrik Jensen

Anmäl dig genom att skicka mail till nk@turebergfriidrott.se

 

Innehåll i utbildningen:

 • Regler runt eltid-tagning och avläsning av målfoto
 • Organisation av målfunktionen (eltid)
 • Utrustning, målkamera och avläsning av målfoto
 • Vad är ett ”bra målfoto”?
 • Hur jobbar man under ett lopp och läser av vid målgång
 • Notera resultat från lopp

 

SAYO Indoor och info om föreställning
2022-11-10 20:04
 
Det närmar sig årets första inomhustävling, SAYO Indoor, som genomförs i Sollentuna Friidrottshall 3-4 december.
 
Tävlingen arrangeras i samarbete med Tocca entertainment. Här vill vi passa på att puffa lite extra för föreställningen ”FRÅN ALLADIN TILL ELSA” I föreställningen medverkar YouTube-stjärnan Joel Adolphson. Från Aladdin till Elsa är en spektakulär och fartfylld show för gammal som ung, där publiken tas med på en lika magisk som musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld! Föreställningen går på Sverigeturné och bl.a spelas på Göta Lejon i Stockholm 3-5 januari.
För fullständig turnéplan och biljetter >> https://toccaentertainment.se/fran-aladdin-till-elsa/
Nyheter från våra grupper
2015 svart, 16/11 21:48 
2011 Blå, 12/11 22:14 
2009 grön/svart, 12/11 18:38 
Friidrottskola, 14/09 10:01 
 
Stötta oss
Övrigt