SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Aktuellt just nu:

- Lag-USM i Karlskrona - 27 maj

- SAYO på Sollentunavallen - 9-11 juni

- Sommarfriidrottsskola och Athletic Camp

- Träningsläger v.24 för födda 09/10

 

Turebergs bokade tider på Sollentunavallen för våra träningsgrupper

Måndag - torsdag 16.30 - 20.30

Fredag 16.30 - 19.30

Lördag 9.00 - 15.00 (9-11 endast barngrupper)

Söndag 9.00 - 20.00 (9-11 endast barngrupper)

Övriga tider är Sollentunavallen öppen för allmänheten.

 

Andra event på Sollentunavallen

Onsdag 7 juni 18:00 - 21:00 - Fotbollsmatch

NM-silver till Jesper
2023-05-27 19:59

Silver till Jesper Ahlin på NM. Resultat 17,91 är även nytt klubbrekord i M22 och innebar även att han klarade kvalgränsen till JEM, som är 17,80. 

 

- Alla resultat

Lag-USM: Silver, så nära guldet
2023-05-27 18:44
Ladda album (+7 bilder) >>

Det blev ett silver till Tureberg på Lag-USM som avgjordes under lördagen i Karlskrona, men vi var väldigt nära guldet. När alla grenar var genomförda skilde det endast en halv poäng till Hammarby som vann guldet. De fick 185,5 poäng och vi fick 185. Trea blev IFK Göteborg med 148 poäng.


Hade någon turebergare placerat sig en placering bättre hade guldet vara vårt. Eller om en hammarbyare fått en placering sämre, då hade vi blivit etta. I många grenar var det väldigt jämt, så vi hade verkligen inte marginalen på vår sida. Nu sitter vi på bussen hem från Karlskrona och försöker instala oss att att ett silver inte är så illa, samtidigt som vi inser att det var så nära.


Tureberg ledde lagtävlingen under hela dagen, det var först i den avslutade stafetten för killarna som Hammarby.Då hade vi ett försprång med 1,5 poäng. Viket innebar att vi kunde vara en placering bakom Hammarby och även vinna lagtävlingen. Var vi före Hammaby skulle givetvis också vinna SM-guldet. Så en hel dags tävling skulle avgöras på stafetten.

Hammarby blev totalt trea och vi blev femma, så där rök guldet. Hemmaklubben KA2 var emellan oss och Hammarby.


Tjejernas stavhopp blev en lång tävling där Beate Pott gick sent in i tävlingen, då de flesta redan rivit ut sig. Hon slogklubbrekord med resultatet 3,75. Hon blev två efter en duktig Göteborgstjej, det var nog vad de flesta hade förväntat sig.


Ayla Hallberg Hossain gjorde vad alla hade förväntat sig, hon vann både 200m och längdhoppet med resultaten 24,34 och 6,16. Tiden 24,34 var snabbare än klubbrekordet i F17, men vinden var något för stark. Värt att notera från 200m att Hammarbylöparen och en annan tjej hade samma tid, men skilldes åt med målfoto. Hammarby var en halv hundradel snabbare, och fick således en extra poäng. Så lagtävlingen kan även sägas avgöras här, men en halv hundradel.


Vi fick ett sent avhopp på 1500m hinder, några timmar avfärd fick vi besked. Annie Grindange, som egentligen skulle springa stafett, sa efter lite övertalning ja till uppdraget att köra denna gren. Annie har aldrig sprungit längre är 800m på bana och tränar numera mest höjd, längd och häck. Så det var långt utanför hennes komfortzon. Men hon gjorde det bra, hon hade koll på placeringar och spurtade om två löpare på sista 200m och blev nia av 13 löpare. Annie tog en för laget idag!


Det blev även grensegrar för Kajsa Cabanas Anderson i kula, för Ludvig Ellgren i diskus och Gustav Källström i höjd. Andraplatser till Saviola Mbunga Waithira på 400m och Alva Back på 300mH.


Även i tresteget hade vi kunnat få ytterligare en poäng. Alexander Mickelsson hoppade  12,61 och blev sexa, bara 2 cm från plats fem. Killen som blev femma hade 5,2 i medvind i sitt hopp. Små marginaler, sa vi det?


Ytterligare en ”små marginaler” hinner vi med, på tjejernas stafett blev vi trea, bara fyra hundradelar från tvåan. Dessa två lag sprang i olika heat, hade de kört i samma heat hade vi kanske kunnat utmana dem. Men nu får det vara slut med ältandet om små marginaler…


Lagledare på plats var Anna Pott och undertecknade, vi har försökt stötta våra aktiva på bästa sätt, men det är även väldigt duktiga på hjälpa varandra. Många av dessa ungdomar kan bli duktiga tränare om några år. Vi hade även hjälp av Oscar Gidewall som var på plats som coach för Ayla.

Sammanfattingvis, femton fantastiska ungdomar som verkligen kämpade på och gjorde sitt bästa, vi var så nära.


Dessa tävlade för Tureberg idag:

Albert Ziegler

Alexander Mickelsson

Gustav Källström

Jacob Rune

Jonathan Edberg

Karl Thilers

Ludvig Ellgren

Saviola Mbugua Waithira      

Alva Back

Annie Grindange

Ayla Hallberg Hossain

Beate Pott

Elin Runemar

Emmie Wedin

Kajsa Cabanas Andersson

- Resultat

/ Marcus Grindange

Tureberg till Lag-USM i helgen
2023-05-23 10:53

På lördag den 27 maj avgörs Lag-USM i Karlskrona och Tureberg är en av 14 klubbar som är anmälda. Tävlingen genomförs på Västra Mark IP, där banorna är helt nyrenoverade, så vi hoppas på fina resultat. 

Förra året blev det silver till Tureberg, vi var just bakom Hammarby som vann guldet. Tittar man igenom startlistorna inser man att dessa två klubbar troligtvis kommer vara med i toppen och slåss om guldet. Alla grenar genomförs med 17-årsbetingelser och tävlingen är en World Rankings Competition. Varje lag ska ha en deltagare per gren plus ett stafettlag (4 x 100m).


Följande turebergare är uttagna att representera klubben:

Albert Ziegler
Alexander Mickelsson
Gustav Källström
Jacob Rune
Joar Eriksson
Jonathan Edberg
Karl Thilers
Ludvig Ellgren
Saviola Mbugua Waithira
Alva Back
Annie Grindange
Ayla Hallberg Hossain
Beate Pott
Elin Runemar
Emmie Wedin
Kajsa Cabanas Andersson
Linnéa Ekström

 

Grenprogram P17: 100 m, 400 m, 3000 m, 300 m häck, höjd, tresteg, diskus, spjut, 4 x 100 m 
Grenprogram F17: 200 m, 800 m, 1500 m hinder, 300 m häck, stav, längd, kula, slägga, 4 x 100 m

Turebergs lag reser med buss från Sollentuna till Karlskrona under fredagen. Lagledare är Marcus Grindange och Anna Pott. 


- Länk till tävlingssidan

/ Anna Pott & Marcus Grindange 

Ett urval från helgens tävlingar
2023-05-22 20:06
Kajsa Cabanas Andersson, Alva Back, stavhoppstränare Per Söderberg och Beate Pott samt Karl Ludvik.

Flera turebergare tävlade i helgen runt om i norra Europa, här är ett urval.

Fem kastare i Thomas Hirvonens kastgrupp åkte till Halle i östra Tyskland där det arrangerades en stor kasttävling. Bästa gick det för Karl Ludvik, han blev trea slägga för M22 med resultat 64,39.

Alla Turebergsresultat i Halle:
M22 Kula  4) Jesper Ahlin Tureberg 16.89
M22 Diskus  8) Teo Paganus Tureberg 49.60,  Jesper Ahlin Tureberg NM;
M22 Slägga  3) Karl Ludvik Tureberg 64.39
P17 Kula  6) Ludvig Ellgren Tureberg 15.97
P17 Diskus  6) Ludvig Ellgren Tureberg 51.15
F17 Slägga  14) Elin Runemar Tureberg 43.21

 

I Ljungby i södra Småland var det mångkampstävling och några turebergare kom till start. I F17-klassen blev det dubbelt Tureberg i topp genom Alva Back och Kajsa Cabanas Andersson. Alva samlade ihop 5258 poäng, vilket är nytt klubbrekord. Kajsas resultat på 4664 poäng var även det bättre än det tidigare klubbrekordet. Deras toppplaceringar i denna tävling innebär med stor sannolikhet att de båda får vara med på NM i Borås i mitten av juni. 

Svenska Stavhoppstouren hade tävling i Örebro under söndagen, Beate Pott blev trea i damklassen med 3,66. Nytt klubbrekord i F16.

 

- Resultat från Halle

- Resultat från Ljungby

- Resultat från Örebro

/ Marcus Grindange

 

 

 

Biljetter till BAUHAUS-galan
2023-05-20 21:37

När du köper biljetter till BAUHAUS-galan och anger kampanjkoden ”TUREBERG100” bidrar du med 100kr till föreningskassan. Stötta din förening och skapa magiska friidrottsminnen på Stockholms Stadion den 2 juli! 

 

OBS Gäller biljetter på sektion A-P, ej barn- och VIP-biljetter.

- Länk till biljettinköp

Nyheter från våra grupper
 
Stötta oss
Övrigt