SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Aktuellt just:

- JSM & USM15 på Sollentunavallen -  2-4 augusti

- Lag-SM Final - 17 augusti

- Edsbacka marknad - 15 september

 

Sollentuna Friidrottshall är stängd i juli. 

Alla kan träna utomhus på Sollentunavallen. Behöver ni något inomhus så kontakta Niklas Kagevik eller Christer Ludvik.

UEM dag 1: Simon och Ludvig vidare till final
2024-07-18 23:15
Bilder från Deca Text & Bild

UEM i Slovaken inleddes på bästa sätt för våra två tureberagare som tävlade under torsdagen, båda gick vidare till final.

 

Simon Lindström hoppade 4,60 i stavhopp och blev tolva, vilket innebär att han är klar för finalen som avgörs på lördag 17:40.

 

Ludvig Ellgren klarade finalgränsen i första kastet, så det behövdes inga mer kast. Resultatet blev 59.84. Final på fredag 19:15.

- Alla resultat

- Allt om UEM på friidrott.se 

 

/ Marcus Grindange

Dags för UEM för Simon, Ludvig, Jakob & Beate
2024-07-17 09:22

Imorgon torsdag inleds UEM i slovakiska Banská Bystrica och som vi tidigare rapporterat om är hela fyra turebergsungdomar är på plats i blågula kläder.


Simon Lindström – Stavhopp - Kval
Torsdag 11:30
29 killar kommer till start och Simons personliga rekord på 4,76, med detta resultat ligger han ungefär i mitten av PB-listan av alla deltagare. Kommer Simon till final är det en framgång.


Ludvig Ellgren – Diskus – Kval

Torsdag 15:35
Ludvig är den kastare som har bästa personligt rekord av alla killar, han har kastat 63,42. Men många killar lurar där bakom. I ett kval har man bara tre försök, så viktigt att man får till det. Ludvig förväntas ta sig till final och är en givetvis en guldkandidat.

 

Betate Pott – Stavhopp – Kval
Fredag 10:05
Beate hoppade 4.14 på SM för någon vecka sedan, endast fyra av 27 motståndare i UEM har hoppat högre. Beate bör gå till final och sedan finns det medaljchanser.

 

Jakob Lennermark – 400mH – Försök
Fredag 10:30
Jakobs PB på 54.27 innebär att han placerar sig i mitten av alla deltagare när man tittar in i startlistan. Att ta sig till semifinal är helt klart möjligt.

 

Ludvig Ellgren – Kula – Kval
Fredag 13:00
Ludvig deltar även kula. Hans PB är 18.10, sju motstådare har stött bättre. Men tanke på att det bara är 19 deltagare i denna gren bör Ludvig gå till final och där kan sedan allting hända.


Tomas Hirvonen är på plats som officiell coach för de svenska kastarna. Värt att notera att även Elin Runemar deltar i kula, Elin är en fd turebergare som gick till Spårvägen i vintras. Utöver det kommer det vara gott om turebergsföräldrar på plats för att heja fram våra ungdomar.


Stora delar av tävlingen sänds på SVT Play, men vissa förmiddagspass kan endast ses på EurovisionSport

- Info och länkar på friidrott.se

/ Marcus Grindange

 

Medalj till alla turebergare på Mångkamps-SM
2024-07-14 18:40
Ella, Levi, Elise och Alva. Bilder från Deca Test & Bild.

I helgen avgjordes Mångkamps-SM i Kil, i vår text inför mästerskapet skrev vi att alla våra aktiva hade chans till medalj och det lyckades dom med. Det blev ett guld, två silver samt ett brons vilket innebär fina poäng i kampen om SM-pokalen. I veternklassen blev det ett guld och två silver.

 

Alva Back vann F17 förra året, i år blev det seger i F19. Detta var hennes fjärde mångkamp denna sommar och poängsumman 5043 var det näst bästa resultatet. Återigen fick hon till ett bra spjutkast, det mätte 50,43 och det var andra gången i sommar hon var över JVM-kvalgränsen.

 

Lillebror Levi Back fixade silvret i tuff konkurrens i P16. Det var Levis jämnhet som var avgörande här, stabila resultat och toppades av ett spjutkast som var tio meter längre än konkurrenterna.

 

Silver blev det även till Ella Johansson i F17. Hon avslutade med ett bra 800m-lopp där hon sprang ifrån alla konkurrenter, men i praktiken var silverplatsen klar redan innan detta lopp.

 

Elise Wiklund blev trea i F15. Här var det hela 15 aktiva som kom till start, så tuff konkurrens.

 

Förra året vann vi 100 SM-medaljer för seniorer, juniorer och ungdomar och nu är vi på väg att nå dit igen. Vi har nu vunnit 57 medaljer, exakt samma antal som vi hade efter samma SM-tävlingar förra året. Närmast väntar USM och JSM, tävlingar där vi är starka och medaljerna kommer rulla in.

 

I Veterantävlingarna blev det guld för Christian Josefsson (M55) samt silver till Åsa Larsson (K60) och Rebecca Kruus (K40).

- Alla resultat

/ Marcus Grindange

Mångkamps-SM i helgen
2024-07-11 16:45

I helgen avgörs SM i mångkamp för juniorer, ungdomar och veteraner i Kil i Värmland och nio turebergare deltar.

I F19 tävlar Alva Back och Kajsa Cabanas Andersson, båda dessa erfarna mångkampare kommer absolut vara med och slåss om medaljerna. I F17 hittar vi Ella Johansson, hon vann mångkamps-SM förra året för denna åldersgrupp. Då tävlade hon för Hammarby, men numera är hon turebergare. Som regerade mästare är givetvis Ella en medaljkandidat.


I F15 kommer 16 tjejer till start, så tuff konkurrens för Elise Wikund. Men även här finns det medaljchanser. Den enda killen från Tureberg som deltar i ungdom/juniorklassen är Levi Back som tävlar i P16. Han har flera mångkampsguld från tidigare SM-tävlingar, motståndet är hårt i Kil i denna klass, men givetvis en stark kandidat till en medalj.


Förra året blev de tre SM-medaljer för våra ungdomar och juniorer på Mångkamps-SM i Ljungby och som ni ser har alla fem turebergare medaljchans, så visst bör vi slå förra årets medaljskörd. Men mångkamp är mångkamp, allt kan hända. Vi har många duktiga mångkampare i klubben, så tråkigt att inte fler kommer till start för att samla SM-poäng till klubben. Kanske tidpunkten spelar roll, mitt i juli när många är på semester.


I veternklasserna hittar vi fyra turebergare, det är Rebecca Kruus, Åsa Larsson, Christian Josefsson och Nils Wiklund.

 

- Tävlingssida med alla info

/ Marcus Grindange

Fyra turebergare i UEM
2024-07-08 22:20
Jakob, Beate, Ludvig & Simon

Idag presenterades den svenska truppen till UEM i Slovakien och hela fyra turebergare får representera Sverige. Det är Beate Pott, Ludvig Ellgren, Simon Lindström och Jakob Lennermark.
 
Tävlingen avgörs i Slovakien och drar igång redan den 18 juli, så om drygt en vecka blir det avfärd till Banská Bystrica. Beate och Simon tävlar i stavhopp, Ludvig dubblerar och kör både diskus och kula och Jakob springer 400m H. Värt att notera att även Elin Runemar deltar i kula, Elin är en gammal turebergare som gick till Spårvägen i vintras. Så fem turebergsfostrade ungdomar deltar i UEM. Alla dessa ungdomar är födda 2007, men i den svenska truppen, som består av totalt 47 aktiva, ingår även ungdomar födda 2008. 
 
Vår duktige kasttränare Thomas Hirvonen är en del av en grupp coacher som kommer vara på plats och hjälpa ungdomarna.
 
SVT kommer sända stora delar av tävlingen. Vi återkommer med mer info om tävling och gå igenom konkurrensen för våra duktiga friidrottare och vad vi kan förvänta oss av dem.

- Hela den svenska truppen

- Nyhet på friidrott.se

 

/ Marcus Grindange

Nyheter från våra grupper
2011 röd, 09/06 11:38 
2015 svart, 09/06 11:35 
Veteran, 21/05 12:43 
Veteran, 07/05 13:46 
 
Sociala medier
Stötta oss
Våra samarbetspartners
Partners