SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Turebergs Friidrottsklubbs bokningssida!

Via vår bokningssida anmäler du dig till våra barngrupper (2016-2010) Vårterminen 2023 samt för alla nya som vill börja friidrotta. Färgerna på gruppen är bara för vår adminstration och inget annat.

 

Bokningssidan för träningsgrupper, sportlovsträning och sommarskola: Turebergs bokningssida

 

Vårterminens grupper startade vecka 3 och slutar prel. vecka 21/22. Kallelse till start från respektive grupp skickas ut från Sportadmin några dagar före. Kolla i "skräpmailen" då det finns en stor risk att inbjudan/kallelse hamnar där.

 

Barn födda 2017 kan göra en intresseanmälan här i formuläret så kommer info att skickas ut till er föräldrar då en grupp ska startas upp: Börja friidrotta - Intresseanmälan

 

Vill du hjälpa till som ledare/tränare i våra barngrupper 2015-2017? Fyll då i följande formulär så kontaktar vi dig inom kort.  Föräldratränare till 2015-2017

Rekord av Ayla, Levi och Clara
2023-02-06 20:16
Ayla på Raka Spåret - bilder från Deca Text & Bild

När vi gått igenom resultaten från helgens tävlingar har vi hittat två nya klubbrekord, samtidigt har vi även funnit ett rekord som slogs för några veckor sedan.

 

Levi Back (P15), som blev tvåa på mångkamp-SM, slog även det ett år gamla rekordet i mångkamp. Levis 4273 poäng var 74 poäng mer än Simon Lindströms rekord.

Ayla Hallberg Hossain (F17) hade tidigare klubbrekorden i länghopp inomhus i årsklasserna F13, F14, F15 och F16. Numera har hon även rekordet i F17. På Raka Spåret i Sätrahallen i lördags hoppade hon 6,05. Därmed blev Anna-Karin Olsson, som i dag är tränare i klubben, av med sitt rekord från 1992.

 

Slutligen ett klubbrekord som slogs i USA den 21 januari. Där hoppade Clara Billing 3,96 i stavhopp, det är klubbrekord i både K22 och seniorklassen.


- Alla klubbrekord
- Årsbästalistan för Tureberg

/ Marcus Grindange

Ytterligare två SM-medaljer
2023-02-05 21:07
Bilder från DECA Text & Bild

Mångkamps-SM avslutades i dag, precis som igår blev det ett guld och ett silver till Tureberg.

 

Bianca Salming höll för favorittrycket och vann guldet, det avgjordes på 800m där hon sprang i från de andra. Bianca fick 4267 poäng, det var hennes tredje bästa mångkamp någonsin.

 

Levi Back, som SM-debuterade, blev tvåa i P15. Levi hade problem med ryggen idag, men kämpade sig igenom dagens fyra grenar. Låg trea inför 600m, med plockade en placering genom att springa smart. 

 

Det blev även två sjätteplatser genom Alvah Lind (F19) och Simon Lindström (P15) idag.

 

Sammanfattningsvis, två guld och två silver. Alla våra sju aktiva kom topp6 och fixade värdefulla SM-poäng till klubben.

 

- Alla resultat

/ Marcus Grindange 

Medaljer på Mångkamps-SM
2023-02-04 21:05

Dag 1 på Mångkamps-SM är avklarad och det har varit en framgångsrik Turebergsdag!

 

I F17 blev det guld och silver till Alva Back och Kajsa Cabanas Andersson, Annie Grindange blev femma.

 

Våra killar har inlett sjukampen på ett bra sätt, Levi Back är tvåa i P15 och Simon Lindström är trea i P16, fortsättning imorgon. Då kommer även Bianca Salming och Alvah Lind genomföra sin mångkamp.

 

- Alla resultat

/ Marcus Grindange 

PB x 2 på Gothenburg Game
2023-02-02 21:15
Bilder från DECA Text&Bild, tagna från tidigare tävlingar i vinter.

Bra kväll för Ingemar Ztorms grabbar i Göteborg. På Gothenburg Games slog både Emil Johansson och Habtom Asgede personliga rekord!

  • Emil sprang 400m på 47.59, vilket är inomhus-PB med ungefär en tiondel. Emil är nu fyra i Sverige distansen och det kommer givetvis vara med i medaljdiskussionerna på SM senare i månaden.

  • Habtom sprang 800m på 1:50.12, personligt rekord med drygt en sekund. Han är trea i Sverigestatistiken och givetvis en medaljkandidat på SM.

- Alla resultat från Göteborg

/ Marcus Grindange

Mångkamps-SM i helgen
2023-02-02 13:27

I helgen är det dags för Mångkamps-SM i Växjö och Tureberg kommer till start med sju aktiva, något färre än förra året, men det är en stark trupp. Alla sju har, mer eller mindre, chans att åka hem med en SM-medalj.

Bianca Salming är storfavorit i seniorklassen, hon har redan vunnit fyra SM-guld i seniorklassen inomhus i mångkamp och i helgen är chanserna stora att det blir ett femte guld. Biancas form är bra, förra helgen deltog hon i en mångkampstävling i Frankrike med tufft motstånd. Där samlade hon ihop 4318 poäng vilket är hennes fjärde bästa mångkamp någonsin och cirka 100 poäng från hennes personliga rekord.

I F19 kommer Alvah Lind till start, hon vann förra året och är en av favoriterna. I är dock konkurrensen lite tuffare, då hon även tävlar med de som är ett år äldre.

I F17 är tre av de åtta anmälda från Tureberg, det är Alva Back, Annie Grindange och Kajsa Cabanas Andersson. Det finns en liten chans till en Turebergstrippel, för i en mångkamp kan ju allt hända. Alva Back, som deltog på mångkampen i UEM, får anses som guldfavorit.

Endast två killar kommer start. I P16 har vi Simon Lindström och i P15 SM-debuterar Levi Back. Simon kom fyra förra året och är säkert sugen på att kliva upp på pallen. Levi har några tuffa motståndare i sin klass, men har stor medaljchans.


Tävlingen kommer att livesändas, all info om tävlingen hittar ni på arrangörens webbsida.

- Tävlingens webbsida

/ Marcus Grindange

Nyheter från våra grupper
2009 grön/svart, 24/01 21:37 
2011 röd/svart, 21/01 13:34 
2009 grön/svart, 02/01 21:52 
 
Stötta oss
Övrigt