SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Kraftmätningen 2023

Sollentuna Friidrottshall lördagen den 18 mars 2023

 

Den 18 mars arrangerar Turebergs FK Kraftmätningen i Sollentuna Friidrottshall, vi har för fjärde gången fått uppdraget av Svenska Friidrottsförbundet att arrangera denna lagtävling för ungdomar i ålder 15-17 år. Lagen tävlar i grenarna 60 m, 800 m, höjd, längd och kula. De mixade lagen tävlar även i stafett 6x200 m. 

 

- Tidsprogram

- PM

- Startlistor
- Resultat - indivduellt

- Resultat - lagtävling


Tävlingsklasser
Kraftmätningen är en lagtävling som genomförs i tre tävlingsklasser:
Mix 17 år
Flickor 17 år samt Pojkar 17 år
Lag som anmäler sig i mixklassen deltar även i lagtävlingen i F17 och P17.

 

Grenprogram och särskilda bestämmelser
F17 och P17: 60 m, 800 m, höjd, längd och kula
Endast mixklass: Stafett 6x200 m

  • Individuella löpgrenar genomförs i seedade heat, utifrån person-/årsbästa uppgivet vid anmälan.
  • I höjd tillämpas 4 cm höjningar från lägsta till högsta höjd. Om startfältet delas upp i flera pooler används samma höjningsschema för samtliga hoppare.
  • Längd och kula genomförs i tre omgångar.
  • I stafetten springer pojkar sträcka 1, 3 och 5, flickor sträcka 2, 4 och 6. Ladda ner blankett för laguppställning

Lagsammansättning
Ett mixlag består av 6-16 aktiva (3-8 flickor + 3-8 pojkar). Ett flick- eller pojklag består av 3-8 aktiva. De flesta av deltagarna i ett lag ska vara födda 2006-2007. Lagen får innehålla högst två flickor och högst två pojkar födda 2008. En förening får anmäla ett eller flera lag. Vid anmälning av fler än ett lag är man garanterad att ett lag får plats. Vi återkommer efter anmälningstidens slut om båda lagen fått plats.

 

Lag som önskar delta i Kraftmätningen men inte har tillräckligt många aktiva kan gå ihop med en annan förening. Tanken är ge mindre föreningar chansen att delta i Kraftmätningen. Det ska också ge möjlighet till större föreningar att hjälpa aktiva från mindre föreningar att vara med. I ett sammanslaget lag kan högst 2 pojkar/flickor från den mindre föreningen delta. Läs mer här.


Poängräkning
Lagpoängen räknas på de tre bästa individuella resultaten per gren. Ett lag behöver alltså starta med minst tre deltagare per gren för att kunna få full poäng. För poängräkning används poängtabellerna för seniorer, kompletterat med speciella tilläggstabeller för pojkar 800 m och mixad stafett 6x200 m.

Anmälan
Anmälan ska innehålla namn, födelseår samt val av grenar för samtliga deltagare, och vara arrangören tillhanda senast torsdagen den 9 mars.

Anmälan sker på Friidrottsanmalan.se


Inga anmälningsavgifter tas ut för deltagande i Kraftmätningen 17 år.

 

Vi startar upp med lagledarmöte ca kl 9.00 och avsluta med prisutdelning senast ca 17.00. 

 

Lunch
Det finns möjlighet att förbeställa lunch till tävlingsdagen. Beställningen (antal portioner och eventuella allergier) skickas i så fall till mia.hallerfors@turebergfriidrott.se i samband med anmälan.

Kostnaden för lunch är 100kr/st.
 


Upplysningar
Frida Hogstrand, Svensk Friidrott, frida.hogstrand@friidrott.se 
Mia Hällerfors, Turebergs FK, mia.hallerfors@turebergfriidrott.se

 

- Länk med nyhet på friidrott.se

- Info om Kraftmätningen

 

 
Sociala medier
Stötta oss
Partners